Bemanning
De kapiteins van de Waddentaxi zijn goed opgeleid en zeer ervaren. Om u een veilige en comfortabele overtocht te bieden, stelt Waddentaxi hoge eisen aan veiligheid en kwaliteit.  

Fietsen
Aan boord is ruimte voor maximaal één fiets per persoon. Voor het vervoer van uw fiets hoeft u geen apart ticket te kopen. Andere voertuigen, zoals brommers, bagagekarretjes, etc. kunnen niet meegenomen worden aan boord.

Huisdieren
Honden mogen mee aan boord, zij verblijven achter op het dek. Voor hen hoeft u geen vervoersbewijs te kopen.

Kinderen
Er mogen maximaal twaalf personen aan boord van de Waddentaxi, dit is inclusief baby's en kinderen. Voor baby's en kinderen is geen speciaal (kortings)tarief.

Mindervaliden
De Waddentaxi's zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Dit in verband met de beperkte kadevoorzieningen.

Opstappen Waddentaxi
In Harlingen kunt u de Waddentaxi vinden aan de nieuwe Sassteiger, bij de Sasbrug. Op Vlieland meert de Waddentaxi af bij de jachthaven aan de Havenweg. Op Terschelling meert de Waddentaxi af aan de Willem Barentszkade. Andere opstap- en afmeerplekken in overleg.

Bekijk de opstapplaatsen

Route met de auto
De aanlegplaats van de Waddentaxi ligt zeer dicht bij de terminal van Rederij Doeksen (Waddenpromendade 5, 8861 NT Harlingen). 

Taxi
Wilt u een taxi boeken voor het vervoer van u en uw bagage? Deze taxibedrijven staan voor u klaar:

 • Harlingen
  Taxi Harlingen                           0517 - 85 08 08
  Taxibedrijf Van der Pol              0517 - 43 36 66
 • Terschelling
  Taxicentrale Bakker                  0562 - 44 22 22
 • Vlieland
  Taxi Zeelen                               0562 - 45 12 22
Indien gewenst kan uw kapitein ook vervoer op het eiland of aan de wal regelen. 

Weersomstandigheden
Wij doen er alles aan om uw overtocht comfortabel te laten verlopen. Harde wind kan echter voor een onstuimige zee zorgen. Mochten de weersverwachtingen hiervoor aanleiding geven, dan nemen we contact met u op om uw boeking kosteloos te wijzigen.

Andere vragen? Stel ze tijdig aan de kapitein van de Waddentaxi via telefoonnummer 06 - 109 411 86.